μενούMenu open
Menu back Menu close

Μενίδα

  • Σκάλα Λακωνίας
  • Ανοιχτό από 3 Μαρ 2021
  • 3 πωλήσεις
Ρώτησε τον δημιουργό

Χειροποίητο κόσμημα με φυσικούς λίθους

Kόσμημα χειροποίητο με φυσικούς λίθους.
Ο αλπακάς ,το ατσάλι , ο μπρούντζος , ο χαλκός και το ασήμι δεμένα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Η «Μενίδα» συνδυάζει την φαντασία, το μεράκι και την αγάπη για το κόσμημα. Σε γραμμές μίνιμαλ, αρχιτεκτονικές, μοντέρνο και κλασσικό ύφος, ακολουθεί πάντα τον βασικό κανόνα για την αρμονία. Χρώμα, μέγεθος, συμμετρία ή αρμονική ασυμμετρία, τάσεις και η προσωπική ματιά είναι αυτά που καθορίζουν το τελικό σχέδιο.
Θα με "βρείτε" και στο
Instagram: Menida_kosmima

Λίγα λόγια για την Μενίδα

Η Μενίδα ή Μηνίδα όπως αποκαλείται στην περιοχή του Ευρώτα είναι ένα μικρό ασημί ψαράκι μήκους 15cm περίπου.
Η Μηνίδα - Μενίδα ονομάζονται από τους ντόπιους και περιγράφηκαν για πρώτη φορά το 1920. Το 1971 συλλέχθηκαν από τον ποταμό Ευρώτα και Βασιλοπόταμο. Πρόκειται για ενδημικό είδος του ποταμού Ευρώτα και των παραποτάμιων συστημάτων. Αποτελεί πιθανότατα ένα από τα αρχαιότερα είδη του γένους Leukiscus της Ευρώπης ίσως και της υφηλίου. Η αναπαραγωγική τους περίοδος προσδιορίζεται την άνοιξη. Σήμερα ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί επικίνδυνα και το είδος χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά απειλούμενο. Ο Ευρώτας είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που απειλείται από πολλούς παράγοντες, κυρίως ανθρώπινες επεμβάσεις: την υπεράντληση των νερών του, τις βίαιες επεμβάσεις στις όχθες και την κοίτη του και τη ρύπανση.
(Πηγή: Ένας Σπαρτιάτης επιβιώτης που αξίζει τη φροντίδας µας! Κων/νος Κουκάρας Βιολόγος (MSc - PhD) & Διαμαντάκος Δημήτρης

Δημιουργός
Τζώρτζια Βλαχάκου
Ρώτησε τον δημιουργό

Μενίδα

32 προϊόντα
Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας για να λαμβάνεις πριν από όλους τις προτάσεις μας, νέες αφίξεις,
ειδικές προσφορές και εκπτώσεις!