Μεταφορικά μόνο με 1€ επιλέγοντας BOX NOW
μενούMenu open
Menu back Menu close

De Martino Art Gallery

  • Ακταίο Ρίου Πάτρα
  • Ανοιχτό από 17 Νοε 2022
Αποστολή με
  • Courier
  • BOX NOW
Ρώτησε τον δημιουργό

Βάλε Τέχνη στη Ζωή σου.

Alessandro De Martino

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964.

Είναι Πτυχιούχος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και της Ακαδημίας της Ρώμης.

Τις χρονιές 1998 και 2001 βραβεύεται από τον Δήμαρχο Πατρέων για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Επίσης το 2016 βραβεύεται από τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Tο 1986 απέσπασε έπαινο στο διαγωνισμό Ζωγραφικής Πατρινών Καλλιτεχνών, το 1997 βραβεύτηκε για την έκθεση του «Όχημα της ψυχής» από τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Αθηνών, ενώ το 1998 για την συμβολή του στην ναυτική εβδομάδα έχει βραβευτεί από το Αρχηγό Γ.Ε.Ν. και τον Ναυτικό Διοικητή Ιονίου ΠΝ.

Από το 1987 έως σήμερα, ζωγραφίζει συνεχώς ενώ έχει διδάξει Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Πατρών (πρόγραμμα Πρυτανείας), σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. στην Πάτρα, Αίγιο, και Μεσολόγγι , στον Α.Κ.Τ.Ο. (Αθήνα), στον Όμιλο ΑΚΜΗ, σε σχολεία του Νομού Αχαΐας και στην Σχολή Ζωγραφικής του, που λειτούργησε από το 1987-2012.
Οργάνωσε και λειτούργησε το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Ρίου και έχει εργαστεί ως Εικαστικός (2008-2012) στο Κέντρο Παιδείας Επιστημών δημιουργώντας τα 64 εικαστικά διαδραστικά εκθέματα του Μουσείου, με επισκεψιμότητα 50.000 άτομα ετησίως από όλη την Ευρώπη. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει επάνω από πενήντα εκθέσεις ζωγραφικής, από τις οποίες οι είκοσι είναι ατομικές. Έχει ζωγραφίσει πολλές δεκάδες τοιχογραφίες και οροφογραφίες διαστάσεων 2 Χ 3 μέτρα.

Είναι Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας.
Όπως αναφέρει ο Καθηγητής Καλών Τεχνών Φλωρεντίας , RENATO ALBERTI, για τον Alessandro De Martino: «….Τα πρόσωπα του και οι απότομες, κοφτές, χρωματικές φόρμες, θυμίζουν τις μελαγχολικές φιγούρες του Κίρχνερ με έναν ρομαντισμό ξεχειλισμένο από συναισθήματα…..» ενώ η ιστορικός Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ΚΟΥΤΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ επισημαίνει ότι : «……ολόκληρη η ζωγραφική δημιουργία του θεμελιώνεται πάνω στην πεποίθηση ότι η τέχνη με τα αισιόδοξα οράματά της αποτελεί ικανοποιητική απάντηση στις υπαρξιακές αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου….». Τέλος, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, με αφορμή την έκθεση, «Εργοστάσιο αξιών» γράφει: «….καταφέρνει με γλαφυρό ύφος και φουτουριστικούς συμβολισμούς, να εκφράσει την αγωνία του, για την παθητική στάση που καλείται ο άνθρωπος να κρατήσει στον συνεχώς αυξανόμενο κόσμο της υπερκατανάλωσης υλικών και πνευματικών τυποποιημένων αγαθών …». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο σκοπός της ζωγραφικής του είναι να εκφράσει τα ανθρώπινα συναισθήματα, που αποτελούν το βασικό συστατικό του προσδιορισμού της πραγματικότητας.
Κάποιες από τις πιο σημαντικές εκθέσεις του είναι, στην Πινακοθήκη Δημοτικού μεγάρου Πύργου 1995, στην Γαλλική Σχολή Βόλου 1995, «Το Όχημα της ψυχής» (Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος , Αθήνα 1997), στον Πολιτιστικό Χώρο Δημαρχείου Κηφισιάς, Αθήνα 1998, «Το Διαχρονικό Ταξίδι του Κηφέα» (Παλαιό δημοτικό Νοσοκομείο, Πάτρα 1999), στην Γκαλερί ELEMENTS, Αθήνα Κολωνάκι 2000, «Ψεύτικοι Χρησμοί» (Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου 2000), «Εσωτερική Πτήση» (Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, Πάτρα 2001), στην Γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ, Αθήνα 2002, «Μηχανή Μαζικής Εκποίησης» (Χώρος Πολιτεία, Πάτρα 2002), στην Γκαλερί ΗΩΣ, Αθήνα 2002, «Το φως της ποίησης» Γκάζι, Αθήνα 2012,

«Η Νεράιδα της Τρελής Ροδιάς» Αθήνα 2013, «Το Γαλάτσι με τέχνης χρώματα» Αθήνα 2014,

«Ψυχή, Έρως και Μουσική» Γαλάτσι 2016
<> Αίγιο 2022

Αποστολή με
  • Courier
  • BOX NOW
Δημιουργός
Alessandro De Martino
Ρώτησε τον δημιουργό

De Martino Art Gallery

3 προϊόντα
Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας για να λαμβάνεις πριν από όλους τις προτάσεις μας, νέες αφίξεις,
ειδικές προσφορές και εκπτώσεις!