Εγχειρίδιο Δημιουργού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πουλήσεις τη δουλειά σου online

Πώς να δημιουργήσεις την τέλεια βιτρίνα για το jamjar store σου
3 λεπτά ανάγνωσης
Πώς να δημιουργήσεις την τέλεια βιτρίνα για το jamjar store σου
Συγχαρητήρια για το νέο σου jamjar store! Είσαι πλέον έτοιμος/η να τοποθετήσεις τις πρώτες σου δημιουργίες προς πώληση στο νέο σου κατάστημα. Μήπως, λοιπόν, αναρωτιέσαι, σχετικά με το ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος και η σειρά τοποθέτησης προϊόντων, έτσι ώστε και οι δημιουργίες σου να αναδεικνύονται αλλά και οι πελάτες σου να μπορούν εύκολα να διαλέξουν αυτές που τους ταιριάζουν; Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς και εσύ να συνθέσεις την τέλεια βιτρίνα!

1.  Ποια είναι η βιτρίνα του jamjar store σου

Η πρώτη σελίδα του store σου είναι η βιτρίνα σου και θα δεις πως έχει θέσεις για 24 προϊόντα. Αν είχες ένα φυσικό κατάστημα, η βιτρίνα σου θα είχε μία μεγάλη ραφιέρα με 6 οριζόντια ράφια με το κάθε ένα ράφι να διαθέτει 4 χωρίσματα. Έτσι, λοιπόν, θα είχες και πάλι 24 θέσεις για να προβάλεις 24 διαφορετικά προϊόντα (6Χ4=24). Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, που θα τοποθετούσες σε ένα φυσικό κατάστημα τις δημιουργίες σου, με τον ίδιο τρόπο θα τις τοποθετήσεις και εδώ με σκοπό να δημιουργήσεις μια πολύ θελκτική πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες του jamjar store σου.

2.    Πώς να διαλέξεις τα πρώτα 24 προϊόντα

Καθώς η βιτρίνα σου είναι χωρισμένη σε τετράδες, διάλεξε για αρχή όμοιες ή συναφείς τετράδες από τις δημιουργίες σου. Καλό θα είναι να επιλέξεις για αρχή οι τετράδες σου να συνδυάζονται και να συνάδουν χρωματικά.

Για παράδειγμα, αν κατασκευάζεις κοσμήματα, μπορείς να διαλέξεις 4 κολιέ, 4 βραχιόλια κ.ο.κ. τα οποία όμως θα προτείναμε να ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους (1 κόκκινο βραχιόλι, 1 κόκκινο κολιέ, 1 μπλε βραχιόλι, 1 μπλε κολιέ κ.λπ.) Αν κατασκευάζεις είδη διακόσμησης σπιτιού, μπορείς να διαλέξεις 4 μαξιλαράκια, 4 κουτιά αποθήκευσης, 4 φωτιστικά κ.ο.κ. τα οποία επίσης να συνδυάζονται μεταξύ τους (το μαξιλάρι με το φωτιστικό κ.ο.κ.). 

Αν κατασκευάζεις μόνο ένα προϊόν το οποίο είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές εκδοχές/παραλλαγές και πάλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη τοποθέτηση ανά τετράδες. Για παράδειγμα, αν φτιάχνεις μόνο υφασμάτινες μάσκες, σου προτείνουμε να διαλέξεις τετράδες ανάλογα με τα χρώματα και τα διαφορετικά μοτίβα των υφασμάτων σου. Έτσι, μπορείς να έχεις, μία τετράδα από μονόχρωμες μάσκες (μπλε, κοκκινο, κίτρινο, πράσινο), μία τετράδα πουά (πάλι σε μπλε, κοκκινο, κίτρινο, πράσινο), μία τετράδα καρό κ.ο.κ.

3.    Πώς να τοποθετήσεις τα πρώτα 24 προϊόντα 

Τώρα που έχεις επιλέξει τις τετράδες σου, ξεκίνησε να τοποθετείς τα προϊόντα σου ανα τετράδα με την ίδια χρωματική σειρά, δηλαδή μπλε κολιέ, κόκκινο κολιέ, κιτρινο κολιέ πράσινο κολιέ και στη συνέχεια μπλε βραχιόλι, κόκκινο βραχίολι, κίτρινο βραχιόλι, πράσινο βραχιόλι. Έτσι θα έχεις στη βιτρίνα σου τοποθετημένα, οριζόντια όμοια προϊόντα ανά τετράδες και κάθετα χρωματικά ταιριαστά προϊόντα

Με αυτό το τρόπο, τοποθετείς στη βιτρίνα του καταστηματός σου προϊόντα από όλες τις συλλογές σου, αλλά παράλληλα δίνεις και στους πελάτες σου την ευκαιρία να διαλέξουν παραπάνω από ένα προϊόν σου, μιας και έιναι εύκολο να ταιριάξουν σε σετ δύο χρωματικά ταιριαστές δημιουργίες σου (για παράδειγμα, ένα μπλε κολιέ με ένα μπλε βραχιόλι).

Και να θυμάσαι: δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν κάνεις κάποιο λάθος την ώρα που δημοσιεύεις τα πρώτα σου προϊόντα (αν για παράδειγμα ήθελες να βάλεις ένα πράσινο, αλλά κατά λάθος ανάρτησες ένα κίτρινο). Είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις τη σειρά εμφάνισης των προϊόντων σου, όποτε εσύ το επιθυμείς, μέσα από τα εργαλεία που έχει το jamjar store σου.  

Ευχαριστούμε θερμά την 
Κατερίνα Astolat Γιαννοπούλου

store: Catherine The Crystal Coach

Δημοσιεύτηκε από
Logo square
Jamjar
27 Νοεμβρίου 2020