μενού

jamjar

Η Τέχνη της Υφάντρας

  • Ηράκλειο Κρήτης
  • Ανοιχτό από 24 Αυγ 2017
  • 2 πωλήσεις
Ρώτησε τον δημιουργό

Χειροποίητα υφαντά σε φορητό αργαλειό (τελάρο), εμπνευσμένα από την υφαντική παράδοση του Κόσμου

Με την Υφαντική Τέχνη ήρθα σ' επαφή αργά στην ζωή μου. Αφού ταξίδεψα στον κόσμο των λέξεων, για κάμποσα χρόνια ως κοινωνιολόγος και τον χόρτασα, τα χέρια μου με οδήγησαν στο μονοπάτι της Υφαντικής. Μια τέχνη πανάρχαια, που υιοθετήθηκε από τους απλούς Ινδιάνους της Αμερικής και της Ασίας, μέχρι τις μεγάλες Βασίλισσες της Μινωικής Κρήτης, της Τροίας και των Ομηρικών Επών. Η ίδια η Θεά Αθηνά την προστάτευε, ως Εργάνη Αθηνά και καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος στην δημώδη ποίηση και την ελληνική λαογραφία.
Η ίδια η Υφαντική με οδήγησε και μου ξεδίπλωσε τα μυστικά της, όταν της αφιερώθηκα. Απλώς συμπλήρωσα τις ικανότητες δεξιοτεχνίας που κληρονόμησα από την μητέρα μου, την αγάπη μου για τις πλούσιες υφαντικές παραδόσεις όλης της Γης, την γνώση που αποκόμισα και την πρόθεση μου να μοιραστώ τα Δημιουργήματα της Υφαντικής.
Ο φορητός αργαλειός ή τελάρο, όπως είναι η κοινή του ονομασία, είναι μια μικρογραφία του κάθετου αργαλειού που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα (σε αντίθεση με τους σημερινούς οριζόντιους) και ως εκ τούτου, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στις δυνατότητες που παρέχει ο μεγάλος αργαλειός. Ωστόσο, μπορεί κανείς να κατασκευάσει μικρά αριστουργήματα, αν ασχοληθεί με επιμονή και μεράκι.
Οι Δημιουργίες είναι μοναδικές, η καθεμιά, ανάλογα με την έμπνευση και δεν επαναλαμβάνονται, όπως και οι στιγμές....Αυτονόητα, δεν υπάρχουν παραγγελίες.
Καλό ταξίδι στον κόσμο της Υφαντικής Τέχνης!

Δημιουργός
yfantra
Ρώτησε τον δημιουργό

Η Τέχνη της Υφάντρας

18 προϊόντα
Ενημέρωσου άμεσα για προσφορές, εκπτώσεις & νέες αφίξεις!