μενού

jamjar

KaterinaKapaArt

  • Έδεσσα
  • Ανοιχτό από 11 Ιαν 2021
Ρώτησε τον δημιουργό

Εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων και διακοσμητικών

Ταξίδια εντός κι εκτός Ελλάδας έγιναν “οι ασκοί του Αιώλου”…

…για την προσέγγιση του χώρου των χειροποίητων κατασκευών τόσο αυτού των διακοσμητικών με φυσικά υλικά (ημιεπεξεργασμένο ξύλο, χαρτί) όσο και αυτών του κοσμήματος από μέταλλα(ασήμι, ορείχαλκο), νήματα και υφάσματα. Η αρχικά ερασιτεχνική ενασχόληση, οδήγησε στην εκπαίδευση καθώς και σε μια εικαστική έκφραση, μια άλλη ματιά μέσα από το βλέμμα της χειροποίητης δημιουργίας.
Φιλοσοφία

Χειροποίητες κατασκευές

Η αγάπη για το χειροποίητο συνδηλώνει και την απόσταση από τη βιομηχανοποιημένη μαζική κατασκευή όπου λείπει η ανθρώπινη παρουσία, αυτή η πινελιά του αισθητικού ελαττώματος, που κάνει και έναν υπαινιγμό στο ανθρώπινο συναίσθημα και την ιστορία του κατασκευαστή. Κανένα χειροποίητο δημιούργημα δεν είναι όμοιο με κάποιο άλλο. Η μοναδικότητα του είναι ένα από τα στοιχεία που τονίζουν τη αξία του, αυτήν που είναι και το “αποτύπωμα” του κάθε ανθρώπου.

Κόσμημα

Πέρα από το χρήσιμο και αναγκαίο, αυτό που ανταποκρίνεται άμεσα στις βασικές ανάγκες μας, ζητούμενο είναι και η αίσθηση της ομορφιάς και της αρμονίας, τα δημιουργήματα αυτά που ομορφαίνουν την ζωή, την καθημερινότητά μας.
Πολλές φορές το μέγιστο βρίσκεται στο ελάχιστο. Στο λιτό και απέριττο βρίσκεται η ισορροπία. Ο μινιμαλισμός είναι η χαρακτηριστική φόρμα όλων των κατασκευών και κοσμημάτων. Η σαφής διαγραφή των σχημάτων τους και όχι η περιγραφή τους. Το νόημα το δίνει ο αγοραστής. Κάθε κατασκευή είναι μοναδική. Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα σχέδια μπορεί να γίνει κατασκευή κατόπιν παραγγελίας.

Διακόσμηση - Χαρτί και ξύλο

Δυο υλικά τόσο απλά, που σε ξαφνιάζουν, όταν διαπιστώνεις ότι συνδυασμένα μεταξύ τους, μπορούν να «ενωθούν» και να μεταμορφωθούν σε εικόνες που σου ξυπνούν αισθήματα και συγκινήσεις, τέτοιου μεγέθους, που μόνο η ομορφιά της απλότητας μπορεί να προκαλέσει. Όταν αυτά φωτιστούν σε μεταφέρουν σε άλλο κόσμο.

Written by ©Katerina Konstantinidou

Δημιουργός
Κατερίνα Κωνσταντινίδου
Ρώτησε τον δημιουργό

KaterinaKapaArt

29 προϊόντα
Ενημέρωσου άμεσα για προσφορές, εκπτώσεις & νέες αφίξεις!