μενού

jamjar

Το καλάθι σου είναι άδειο.

Δες το καλάθι

Knittle Things

Μαρία Καρφή
  • Αθήνα
  • Ανοιχτό από 5 Νοε 2014
  • 2 πωλήσεις
Ρώτησε τον δημιουργό

{Knitting & Crochet} *Little things that make us happy

Χειροποίητες δημιουργίες πλεγμένες στο χέρι με βελόνες ή βελονάκι.
Αντικείμενα πλεγμένα με ποιοτικά υλικά. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα νήματα καθώς αγαπώ τα αντικείμενα που αντέχουν στο χρόνο. Με συγκινεί πάντα η ιδέα ότι κάτι που φεύγει από μένα συντροφεύει κάποιον, γίνεται ένα αγαπημένο αντικείμενο, συνδέεται με αναμνήσεις και κάνει το δικό του ταξίδι στο χρόνο.

Άλλο ένα βαζάκι στη μεγάλη λαχταριστή παρέα! Το 2012 ψάχνοντας όνομα για το blog παίζαμε και μεις με τη διάθεση του λαχταριστού, αυτού που πρέπει να ανακαλύψεις ίσως και με κάποια παιχνιδιάρικη διάθεση.. στη δική μας περίπτωση ήταν το νήμα.. το κουβάρι που πρέπει να ξετυλίξεις και κάπως έτσι αρχίζουν όλα.. όπως στα παραμύθια!

Knittle είπατε? ένα λογοπαίγνιο προδίδει την παιχνιδιάρικη διάθεση
Knit + Little. Πλέκοντας κυρίως αξεσουάρ, δηλαδή σχετικά μικρά αντικείμενα, η χαρά της δημιουργίας και η χαρά του να απολαμβάνεις κάτι χειροποίητο.. είναι όλα αυτά τα μικρά που μας κάνουν χαρούμενους. Πλεκτά ενίοτε.. η ζεστή αγκαλιά ενός πλεκτού μες το χειμώνα, κάτι που κάνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού πιο ζεστή ή ένα δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα που χαρίζει πάντα ζεστά χαμόγελα. Αλλά και μεταφορικά.. τα μικρά που μας κάνουν χαρούμενους, ο δημιουργικός χρόνος, μια ασχολία που αγαπάς, το να κατακτάς σαν παιδί κάτι καινούργιο, ένα βήμα τη φορά.. πόντο πόντο, οι υφές, τα χρώματα, το να φτιάχνεις κάτι με τα χέρια σου! Το να μοιράζεσαι και να προσφέρεις.

Δημιουργός
Μαρία Καρφή
Ρώτησε τον δημιουργό

Σχετικά με το Knittle Things

Χειροποίητες δημιουργίες πλεγμένες στο χέρι με βελόνες ή βελονάκι. Αντικείμενα πλεγμένα με ποιοτικά υλικά. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα νήματα καθώς αγαπώ τα αντικείμενα που αντέχουν στο χρόνο. Με συγκινεί πάντα η ιδέα ότι κάτι που φεύγει από μένα συντροφεύει κάποιον, γίνεται ένα αγαπημένο αντικείμενο, συνδέεται με αναμνήσεις και κάνει το δικό του ταξίδι στο χρόνο. Άλλο ένα βαζάκι στη μεγάλη λαχταριστή παρέα! Το 2012 ψάχνοντας όνομα για το blog παίζαμε και μεις με τη διάθεση του λαχταριστού, αυτού που πρέπει να ανακαλύψεις ίσως και με κάποια παιχνιδιάρικη διάθεση.. στη δική μας περίπτωση ήταν το νήμα.. το κουβάρι που πρέπει να ξετυλίξεις και κάπως έτσι αρχίζουν όλα.. όπως στα παραμύθια! Knittle είπατε? ένα λογοπαίγνιο προδίδει την παιχνιδιάρικη διάθεση Knit + Little. Πλέκοντας κυρίως αξεσουάρ, δηλαδή σχετικά μικρά αντικείμενα, η χαρά της δημιουργίας και η χαρά του να απολαμβάνεις κάτι χειροποίητο.. είναι όλα αυτά τα μικρά που μας κάνουν χαρούμενους. Πλεκτά ενίοτε.. η ζεστή αγκαλιά ενός πλεκτού μες το χειμώνα, κάτι που κάνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού πιο ζεστή ή ένα δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα που χαρίζει πάντα ζεστά χαμόγελα. Αλλά και μεταφορικά.. τα μικρά που μας κάνουν χαρούμενους, ο δημιουργικός χρόνος, μια ασχολία που αγαπάς, το να κατακτάς σαν παιδί κάτι καινούργιο, ένα βήμα τη φορά.. πόντο πόντο, οι υφές, τα χρώματα, το να φτιάχνεις κάτι με τα χέρια σου! Το να μοιράζεσαι και να προσφέρεις.
Περισσότερες πληροφορίες
Φορώντας από παιδί πλεκτές δημιουργίες και ρούχα φτιαγμένα στο χέρι από τα δικά μου αγαπημένα πρόσωπα εξοικειώθηκα πολύ νωρίς με τα υλικά και αγάπησα τις υφές και την αίσθηση της θαλπωρής που μόνο τα χειροποίητα μπορούν να σου προσφέρουν! Στα φοιτητικά μου χρόνια αποφάσισα να έρθω πιο κοντά σε αυτή την αγάπη..νομίζω είναι το ίδιο με το καλό μαμαδίστικο φαγητό.. αν έχεις μάθει να το απολαμβάνεις, μεγαλώνοντας νιώθεις την ανάγκη να το προσφέρεις με τον ίδιο τρόπο στους δικούς σου αγαπημένους! Πριν 6 χρόνια παρακολούθησα ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για βελόνες και βελονάκι στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης της λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη. Αυτό ήταν μόνο η αρχή! Από τότε παρακολουθώ σεμινάρια για διάφορες τεχνικές (τυννησιακό βελονάκι, μακραμέ, κάποια βασικά για πατρόν και ραπτική) εμπλουτίζω τις δυνατότητές μου, πειραματίζομαι, εξελίσσομαι! Έχω έρθει πιο κοντά στο δημιουργικό μου κομμάτι, κάθε φορά που ολοκληρώνω ένα νέο project νομίζω ότι έχω κατακτήσει κάτι. Και χαίρομαι σαν παιδί.. είναι αυτές οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας που την κάνουν ξεχωριστή!
Ενημέρωσου άμεσα για προσφορές, εκπτώσεις & νέες αφίξεις!