μενού

jamjar

Το καλάθι σου είναι άδειο.

Δες το καλάθι

SUPERLORA

Αριάδνη Καπελιώτη
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Ανοιχτό από 15 Απρ 2014
  • 2 πωλήσεις
Ρώτησε τον δημιουργό

3D printed little things made with great love.

Η Αριάδνη Καπελιώτη γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας, σχεδίου και τέχνης στο London College of Fashion και στο Central Saint Martin's College of Art and Design. Από το 2008 σχεδιάζει κοσμήματα με το ψευδώνυμο SUPERLORA, ενώ πρόσφατα αποφοίτησε από το Condé Nast College of Fashion and Design του Λονδίνου. Σημείο αναφοράς στη ζωή της Αριάδνης είναι τα δυο χαριτωμένα σκυλιά της, η Bloody και η Mary.

Αν κάποιος εκφράσει την απορία για τη διαμάχη ανάμεσα στον κόσμο των επιστημών και τον εφαρμοσμένων τεχνών, θα λάβει πληρωμένη απάντηση: "Έχουν θεμελιώδεις ομοιότητες. Απαιτούν δημιουργικότητα, έμπνευση, υπομονή, διάθεση για πειραματισμό και σκληρή δουλειά. Η Επιστήμη κυβερνά το μυαλό μου, η Τέχνη κάνει την καρδιά μου να χτυπά!”

Η δουλειά της γνέφει στις κλασικές μεθόδους κατασκευής κοσμημάτων, φροντίζοντας παράλληλα να διευρύνει την γκάμα των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί κάτι πολύτιμο, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο απλό ή το φαινομενικά ευτελές. Η SUPERLORA είναι ποπ, διαθέτοντας ωστόσο άμεσες σχεδιαστικές αναφορές στη δεκαετία του πενήντα, και φέρει αρκετά στοιχεία από την κουλτούρα του upcycling, της επανάχρησης υλικών με τρόπο δημιουργικό.

Το 2013, με πίστη στο πνεύμα της καινοτομίας, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, για να δημιουργήσει ασυνήθιστα κοσμήματα εμπνευσμένα από την Ευκλείδεια Γεωμετρία, επιβεβαιώνοντας ότι η θέση της SUPERLORA είναι στο σταυροδρόμι Τέχνης και Επιστήμης.

Δημιουργός
Αριάδνη Καπελιώτη
Ρώτησε τον δημιουργό

Σχετικά με το SUPERLORA

Η Αριάδνη Καπελιώτη γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας, σχεδίου και τέχνης στο London College of Fashion και στο Central Saint Martin's College of Art and Design. Από το 2008 σχεδιάζει κοσμήματα με το ψευδώνυμο SUPERLORA, ενώ πρόσφατα αποφοίτησε από το Condé Nast College of Fashion and Design του Λονδίνου. Σημείο αναφοράς στη ζωή της Αριάδνης είναι τα δυο χαριτωμένα σκυλιά της, η Bloody και η Mary. Αν κάποιος εκφράσει την απορία για τη διαμάχη ανάμεσα στον κόσμο των επιστημών και τον εφαρμοσμένων τεχνών, θα λάβει πληρωμένη απάντηση: "Έχουν θεμελιώδεις ομοιότητες. Απαιτούν δημιουργικότητα, έμπνευση, υπομονή, διάθεση για πειραματισμό και σκληρή δουλειά. Η Επιστήμη κυβερνά το μυαλό μου, η Τέχνη κάνει την καρδιά μου να χτυπά!” Η δουλειά της γνέφει στις κλασικές μεθόδους κατασκευής κοσμημάτων, φροντίζοντας παράλληλα να διευρύνει την γκάμα των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί κάτι πολύτιμο, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο απλό ή το φαινομενικά ευτελές. Η SUPERLORA είναι ποπ, διαθέτοντας ωστόσο άμεσες σχεδιαστικές αναφορές στη δεκαετία του πενήντα, και φέρει αρκετά στοιχεία από την κουλτούρα του upcycling, της επανάχρησης υλικών με τρόπο δημιουργικό. Το 2013, με πίστη στο πνεύμα της καινοτομίας, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, για να δημιουργήσει ασυνήθιστα κοσμήματα εμπνευσμένα από την Ευκλείδεια Γεωμετρία, επιβεβαιώνοντας ότι η θέση της SUPERLORA είναι στο σταυροδρόμι Τέχνης και Επιστήμης.
Ενημέρωσου άμεσα για προσφορές, εκπτώσεις & νέες αφίξεις!