Μεταφορικά μόνο με 1€ επιλέγοντας BOX NOW
μενούMenu open
Menu back Menu close

Επανάσταση στο επιχειρείν από τις κυρίες των startups

από kathimerini Αναρτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2018 Full 20180312120351 epanastasi sto epicheirein apo tis kyries ton startups

της Λίνας Γιάνναρου

Το Jamjar είναι η πρώτη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου αφιερωμένη στην αφρόκρεμα των ελληνικών χειροποίητων προϊόντων. Η Verve είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρασκευάζει, εμφιαλώνει και διαθέτει χυμούς ψυχρής έκθλιψης από λαχανικά, φρούτα και βότανα. Η Owiwi είναι η πρώτη εταιρεία που μετέτρεψε τα online games σε ψυχομετρικά εργαλεία για την επιλογή προσωπικού, ενώ η Funkmartini είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης και κράτησης ραντεβού υπηρεσιών ομορφιάς στην Ελλάδα. Είναι τέσσερις από τις πιο δυναμικές και ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups στη χώρα, οι οποίες, εκτός από το ότι υπήρξαν καινοτόμες η κάθε μία στον τομέα της και αναπτύχθηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια, έχουν ακόμα ένα κοινό: ιδρύθηκαν και διοικούνται από γυναίκες. Εν προκειμένω, την Εύα και τη Βέρα, τη Μάρθα, την Αθηνά και την Αλεξία.

Τις γνώρισα την περασμένη Δευτέρα, σε μια μάλλον παρακινδυνευμένη κίνηση. Για καμιάς την ψυχολογία δεν προτείνεται να βρεθεί ανάμεσα σε νεότερα και πολύ (πιο) επιτυχημένα κορίτσια, που επιπλέον έκαναν αυτό που οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν σκεφτεί ονειροπολώντας κάποια στιγμή στο γραφείο, έγιναν αφεντικά του εαυτού τους. Δεν έμειναν στην ιδέα, την έβαλαν στο χαρτί και ξεκίνησαν.

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας για να λαμβάνεις πριν από όλους τις προτάσεις μας, νέες αφίξεις,
ειδικές προσφορές και εκπτώσεις!